МОНДИАЛ 

Героите на Франция – герои на 17 различни нации

Отборът на Франция е само на крачка от световната купа. Тази вечер ще стане ясен вторият полуфиналист на Мондиала – Хърватия или Англия. Голяма част от възпитаниците на Дидие Дешан имат и други националности.

По-детайлна проверка на статистика MisterChip показва, че измежду 23-мата футболисти има корени на 17 различни нации: Франция, Филипините, Мали, Мавриций, Сенегал, Алжир, Италия, ДР Конго, Хаити, Гуадалупе, Испания, Ангола, Камерун, Гвинея, Мароко, Того и Мартиника.

Ако се погледне няколко поколения назад, ще открием, че само Бенжамен Павар и Флориан Товен може да се считат за французи „кореняци“. Повечето от играчите имат африкански корени. Вратарят Стив Манданда е роден в ДР Конго и като тийнейджър се е преместил във Франция. Преснел Кимпембе има конгоански баща и майка от Хаити.

Самюел Юмтити е роден в Камерун и е заживял във Франция на двегодишна възраст. Родителите на Пол Погба са от Гана. Ако се погледне няколко поколения назад, ще открием германски корени на Антоан Гризман и италиански на Оливие Жиру. Стомилионният футболист на Барселона Усман Дембеле е нигерийско-малийски баща и с майка от Мавриций и Сенегал.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ