АВТО-МОТО 

Honda CR-V идва и в Европа, има хибридна версия и 7 места

Honda изкарва петото поколение на кросоувъра си CR-V и на пазара в Европа. Досега автомобилът се продаваше в САЩ и други страни по света. Заслужава да се отбележи, че европейската версия на паркетника се отличава от американската както в интериора и екстериора, така и в техническо отношение.

На американския пазар петото поколение на Honda CR-V се появи през 2016 г., а година по-късно бе пусната в Русия и други региони. Плановете на японския производител по отношение на предишната версия се променяха няколко пъти, поради което новата генерация се появява в Европа едва сега.

Европейската версия на кросоувъра има малко по-различен екстериор и интериор в сравнение с американската. Автомобилът е получил по-различна радиаторна решетка, както и други дневни светлини в долната част на бронята. Декорът в салона също е променен. Освен това седалките на втория ред са оформени по различен начин, появили са се и нови облегалки за главата. Автомобилът ще е достъпен за европейците и в 7-местен вариант.

Honda CR-V за Европа е оборудвана с 1,5-литров бензинов турбодвигател, който в съчетание с 6-степенната механична трансмисия осигурява мощност от 173 коня и 220 Нм максимален въртящ момент. При модификацията с вариатор показателите скачат на 193 к.с. и 243 Нм. Версията с механична скоростна кутия е достъпна както с предно, така и със задвижване на четирите колела, а с вариатора – само с предно.

Кросоувърът ще се предлага и в хибридна модификация, която разчита на 2-литров бензинов двигател, работещ по цикъла на Аткинсън, два електромотора, единият от които ще изпълнява ролята на генератор, и едностепенна трансмисия с фиксирано предавателно число. Цените на Honda CR-V за Европа още не са обявени.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ