Home » България » Кирил Петков обяви любимия си разказ на Чехов, той се оказа на Толстой

Кирил Петков обяви любимия си разказ на Чехов, той се оказа на Толстой

Сподели новината

Кирил Петков обяви любимия си разказ на Чехов, той се оказа на Толстой

Снимка: БГНЕС

В любопитен литературен гаф се забърка премиерът Кирил Петков.

Министър-председателят гостува в предаването „Седмицата“ на Дарик радио, където освен за сериозните политически теми, покрай случващото се в преговорите със Северна Македония, коментира и днешния ден, на който се отбелязват 162 години от рождението на знаменития руски писател и драматург Антон Павлович Чехов.

По повод годишнината водещият  попита Петков как би коментирал думите на Чехов, че човек може да достигне до убеждения само чрез личен опит и страдание.

„Първо да кажа, че имам едно любимо есе на Чехов – „Колко земя му трябва на човек“. Всеки трябва да се сеща за този негов разказ“, каза Петков. И разясни сюжета – на един човек му дават възможност да загради огромна територия, тичайки от сутрин до залез; амбицията го кара да тича, но не си преценява силите и накрая е заградил много земя, но умира уморен; погребват го в гроб два на два метра.

„Така че този разказ на Чехов ми е любим – докато се стремим да заградим максимално много, трябва да мислим, всъщност, кои са важните неща, кои неща да приоритизираме“, каза Петков.

За беда обаче се оказа, че произведението, което е впечатлило премиера, изобщо не е на Чехов, а е на Лев Толстой и е написано през 1866 г.

Източник

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар