АВТО-МОТО 

АвтоВАЗ представи новия си флагман – Vesta Sport със 145 к.с.

Най-големият руския производител – АвтоВАЗ, представи новия си флагман. Това е „напомпана” версия на модела Vesta, която е получила добавка Sport към името си.

От стандартния седан новата модификация се отличава по оригиналната предна броня, допълнителния заден спойлер и сниженото с 16 мм окачване (пътният просвет при Vesta Sport е 162 мм). Автомобилът е получил разширени калници, дифузьор на задната броня, сдвоени тръби на изпускателната система и 17-цолови джанти с нископрофини гуми.

Инженерите на компанията са преработили и шасито, за да бъде постигната по-добра управляемост. Някои от неговите елементи са подменени или усилени, освен това Lada Vesta Sport може да се „похвали” и с нова спирачна система с увеличени дискове.

Под капака на автомобила ще бъде поставен 1,8-литров бензинов двигател, чиято мощност е увеличена от стандартните за Vesta 122 к.с. до 145 к.с. Максиманият въртящ момент е 187 Нм. Агрегатът е получил нови разпределителни валове, пренастроена система за регулиране на фазите на газоразпределение и променена изпускателна система.

Моторът се съчетава с 5-степенна механична скоростна кутия, като Vesta Sport не може да се прохвали с кой знае какво впечатляващо ускорение от 0 до 100 км/ч. Според информациите до момента, за това упражнение седанът ще се нуждае от 9,6 секунди.

В списъка с оборудване на Lada Vesta Sport влизата електронна система за стабилизация със спортни настройки, свтодиодни фарове, седалки с комбинация от плат и кожа и специално осветление в салона.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ