НОВИНИТЕ 

Тролей ще замести трамвай № 6 в квартал „Лозенец“

Тролей ще замести трамвай № 6 в квартал „Лозенец“ в София, решиха общинските съветници по време на днешното си заседание, предаде БГНЕС. Решението за замяната му с тролеи беше подкрепено от 40 съветници, 6 се обявиха против, а 11 се въздържаха.

Предвижда се релсите да бъдат изместени, като ще се изгради и двоен коловоз, който ще позволи трамваите да не се изчакват, за да се разминават. Реализирането на този проект ще струва на Столичната община около 7 млн. лева.

„Това не противопоставя хората от „Лозенец“ с тези, които живеят на бул. „Скобелев“. Този вариант дава нови връзки и възможности да достигнат до нови точки на града. Планираме до края на годината новият тролей да тръгне“, обясни зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев.

Тролеят ще се движи от бул. „Прага“ до басейна „Спартак“ в обособеното трасе на трамвая, след което ще продължава до кв. „Манастирски ливади“.С приетото решение се реши и проблемът на живеещите на бул. „Скобелев“, които на няколко пъти излизаха на протест заради шума и вибрациите от преминаващите в близост до домовете им трамваи.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ