НОВИНИТЕ 

Внимание! Затварят и бул. „Пенчо Славейков“ за 2 месеца

Бул. „Пенчо Славейков“ ще бъде затворен за 2 месеца от 16 юли във връзка със строителството на третия диаметър на столичното метро при кръстовището с ул. „Свети Георги Софийски“ . Това съобщиха от Столичната община.

От 16 юли до 16 септември се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. „Пенчо Славейков“ при кръстовището с ул. „Свети Георги Софийски“. Движението ще се извършва двупосочно по ул. „Свети Георги Софийски“ и между бул.“Пенчо Славейков“ и ул.“Константин Иречек“ и по съществуващата пътна връзка.

Въведена е и забрана за движение по южната половина от пътното платно на ул.“Свети Георги Софийски“ в участък от около 50 м преди бул.“Пенчо Славейков“ и по южната половина от пътното платно на бул.“Прага“ в участък от около 20 м след бул.“Пенчо Славейков“. Движението ще се извършва двупосочно в по една пътна лента по северната половина от пътното платно по ул. „Свети Георги Софийски“ и по бул. „Прага“ в същия участък.

Забрана има за движение и по крайните две пътни ленти от източната страна на пътното платно на бул.“Пенчо Славейков“ между ул. „Разслатица“ и съществуващата временна пътна връзка.

От 4.30 часа на 16 юли до 24.00 часа на 16 септември се възстановява маршрутът на автобусна линия 604 в посока гара „Искър“ по бул. „Пенчо Славейков“ надясно по ул. „Свети Георги Софийски“, наляво по бул. „Акад. Иван Евстатиев Гешов“, наляво по бул. „България“ по маршрута си.

Променя се маршрутът на автобусна линия 72 в посока хотел „Плиска“, която ще се движи по ул.“Свети Георги Софийски“ надясно по съществуващата пътна връзка, надясно по бул. Пенчо Славейков“ и по маршрута си. В посока Западен парк автобусите от линия 72 ще се движат по бул. „Пенчо Славейков“, наляво по съществуващата пътна връзка , наляво по ул. „Свети Георги Софийски и по маршрута си.

Тролейбусите от линии 2, 8 и 9 ще се движат по ул. „Свети Георги Софийски“ към бул. „Прага“ и от там към ул. „Свети Георги Софийски“.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ