СВЕТЪТ 

12 000 души ще се грижат за сигурността в Париж и околностите му този уикенд

Дванадесет хиляди членове на силите на реда ще се грижат за сигурността в Париж и околностите му на 14 и на 15 юли, предаде Франс прес.

На 14 юли е националният празник на Франция, който по традиция се отбелязва с редица масови мероприятия на открито, сред които парад, балове, концерти и заря. На следващия ден е финалът на Мондиала и Франция е един от претендентите за титлата. Очаква се множество хора да гледат на открито мача и да празнуват в случай на победа.

Срещата между Франция и Хърватия ще се гледа в специално обособена фен зона в парка Марсови полета в подножието на Айфеловата кула. Там могат да се поберат до 90 000 души, които ще следят срещата на огромен екран. До зоната ще има 6 пункта за достъп. Тя ще бъде защитена от бариери.

Пак на Марсовите полета на 14 юли ще се състои и голямото пиротехническо шоу по повод националния празник. В близост Айфеловата кула ще бъде затворена в неделя от съображения за сигурност. 3000 души от персонала на бърза помощ също ще бъдат мобилизирани през уикенда.

През 1998 г. победата на френския отбор на Мондиала накара между 1 милион и 1,5 милиона души да излязат и да празнуват на авеню Шан-з-Елизе (Елисейски полета) на 12 юли. Ден след това Сините дефилираха победоносно в центъра на Париж и това отново изкара навън ликуващо множество.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ