Home » Спорт » Българка постави рекорд на Олимпиадата за друга държава

Българка постави рекорд на Олимпиадата за друга държава

Сподели новината

Българката Мирела Рахнева, която се състезава за Канада, постави нов рекорд на олимпийския улей в Пекин, след като спечели първия манш в скелетона с време 1:02,03 минути.

Във второто си спускане обаче тя направи няколко грешки и даде 18-о време. Така след първите два манша Рахнева заема 9-о място във временното класиране, с изоставане от 83 стотни от водачката Жаклин Наракот (Австралия).

Мирела Рахнева е родена през 1988 година в Русе, баща ѝ е гимнастик, а майка ѝ е елитна спринтьорка. Семейството емигрира в Канада през 1997 година.

Мирела започва спортната си кариера като ръгбистка в Университета в Гуелф, но впоследствие през 2012 година се преориентира към скелетона.

През 2016 година тя намира място в националния отбор на Канада, а две години по-късно си спечелва правото да представлява страната и на олимпийските игри в Пьонгчанг.

Рахнева има една победа за Световната купа по скелетон в Санкт Мориц, едно второ място в Иглс, както и бронз от Лейк Плесид и Винтерберг, всички те през сезон 2016/17, когато се нарежда трета в генералното красиране. През следващия сезон тя става трета в Иглс.

Олимпийската шампионката в скелетона ще се определи в събота в ранния следобед, когато са последните два манша от състезанието.

Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

Източник

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Leave a Reply

Your email address will not be published.