СИНЯ ЛАМПА 

Откриха избягалия от болница онкоболен затворник

Избягалият преди няколко дни от болница в Пловдив онкоболен затворник е бил открит в събота сутринта. Младен Младенов бил разпознат, докато вървял покрай Гребната база от полицай от Трето районно управление, съобщи шефът на ОД на МВР в Пловдив ст. ком. Атанас Илков.

След като е бил открит, Младенов бил предаден на служители на затвора в Пловдив. Той постъпил в болницата за изследвания на 9 юли. В стаята му в здравното заведение нямало охрана, тъй като режимът му зад решетките бил общ. Той излежавал година и половина затвор за кражба. Присъдата му била наложена от районния съд в Смолян през миналата година. От нея му оставали да изтърпи само 4 месеца, когато около 8,40 часа на 11 юли решил да напусне болничната си стая и да не се връща повече зад решетките. Липсата му била забелязана чак вечерта по време на визитация и лекарите уведомили полицията.

По случая районната прокуратура в Пловдив е образувала досъдебно производство. Заради бягството от болницата Младенов го грози затвор до 3 години. Предстои да бъде извършена проверка и на затворническата администрация дали решението осъденият да не бъде под охрана в болничната стая, е било правилно. Мястото, където бил открит Младен Младенов – районът на Гребната база, е много близо до здравното заведение, където бил настанен за изследвания и откъдето избягал няколко дни по-рано.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ