МОНДИАЛ СПОРТ 

Стотици хиляди посрещнаха световните шампиони и титлата на Шанз-Елизе

Световните шампиони от Франция пристигнаха в родната си столица Париж точно в 17:55 часа с полет от Москва. Веднага след кацането си на летище „Шарл дьо Гол“ новите герои на френския народ ще се насочат към Шанз-Елизе, за да покажат трофея пред събралите се стотици хиляди привърженици, дошли да ги поздравят за историческия успех.

Новите планетарни първенци бяха посрещнати на пистата с червен килим, по който мина всеки един играч. В очакване на любимците си да слязат от самолета, насъбралите се фенове започнаха да скандират „Мбапе, Мбапе“. Първи, в 18:02 часа, със световната купа в ръце, излезе капитанът на „петлите“ Юго Лорис, следван плътно от Дидие Дешан и съотборниците си, които минаха покрай множество плакати, гласящи: „Париж Ви обича!“ (Paris vous aime).

След това всички футболисти се събраха върху специална платформа и започнаха да пеят песни. Малко по-късно тимът се качи в автобус, с огромен надпис СВЕТОВНИ ШАМПИОНИ, който потегли към центъра на Париж.

Повече от 500 хиляди французи се събраха на прословутата Шанз-Елизе в очакване на шампионския парад. Близо 2000 полицаи и 400 служители на спешна помощ ще следят за сигурността по време на събитието.

В 20:05 часа българско време автобусът на играчите пристигна в околностите на Шанз-Елизе, където шампионите се качиха на открит автобус и смениха костюмите със специални тениски с две звезди.

В 20:17 часа шампионският конвой тръгна по Шанз-Елизе и събралите се 500 хиляди французи най-сетне видяха на живо световната купа в ръцете на „петлите“.

Междувременно, шест изтребителя излетяха от Триумфалната арка и минаха над главите на играчите, оставяйки след себе си следи в синьо, бяло и червено.

Веднага след това насъбралите се привърженици запалиха множество факли и задимиха пътя на шампионите. Целият парад продължи 20 минути, а феновете продължиха да пеят песни и да се радват дълго след това.

Малко след това целият отбор, отново пременен в официални костюми, пристигна в Елизейския дворец, където беше посрещнат от президента на Франция Еманюел Макрон, с когото позираха за снимки, а после изпяха заедно „Марсилезата“ и I will survive.

Така празненствата се пренесоха пред двореца, като Пол Погба се зае да забавлява публиката. Той почна да пее песни, като окуражи и съотборниците си Бенджамин Менди и Нголо Канте да го последват.

Така след близо 3 часа и половина посрещането на френския национален отбор по футбол приключи.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ