АВТО-МОТО 

Бъдещият Nissan GT-R ще е най-бързата кола в света

Новият Nissan GT-R ще стане най-бързият сериен спортен автомобил в света, като той ще бъде подходящ както за каране на писта, така и за използване по обществени пътища. Това обяви главният дизайнер на Nissan – Алфонсо Албайс, цитиран от Autocar.

От думите на Албайс става ясно, че бъдещият модел няма да прилича по нищо на показания по-рано този месец автомобил, разработен съвместно със студиото Italdesign. Машината по-скоро ще се доближава до концептуалния Vision Gran Turismo (на снимката), представен през 2014 г.

Дизайнерът допълни, че пред инженерите на Nissan стой невероятно трудно задача, тъй като новият GT-R трябва да бъде много мощен и много бърз автомобил, който да превъзхожда всички свои конкуренти. Албайс не пожела да посочи и технически детайли за машината, но не отрече възможността тя да поучи хибридно задвижване.

„Все още изучаваме всички варианти – както за шасито, така и за двигателя. В момента търсим най-добрата възможност, тъй като следващият GT-R задължително трябва да бъде по-мощен от сегашния”, загадъчно обясни дизайнерът.

Настоящият Nissan GT-R разчита на 3,8-литров V8 с две турбини, който в базовия вариант развива 560 к.с Със сигурност при новото поколение мощността на задвижващия силов агрегат ще прехвърли 600 к.с.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ