СВЕТЪТ 

Туристическо корабче се преобърна в Мисури, има жертви

Амфибийно превозно средство с над 20 души на борда си се преобърна в езеро в Мисури, съобщиха властите, цитирани от Ройтерс.

Окръжната пожарна написа в Туитър, че неуточнен брой хора са били откарани в болница след произшествието с амфибийното превозно средство „Райд дъ дъкс“, станало в езерото Тейбъл рок, окръг Стоун в Мисури.

Шерифът на окръга заяви, че има загинали. По думите му на борда е имало 31 души, някои от които деца. Той добави, че плавателният съд се е преобърнал и е потънал, съобщи местен телевизионен канал.

Шерифът заяви още, че не знае колко са загиналите, а на мястото има водолази, които издирват пътници. Засега окръжното шерифство не може да потвърди тези данни чрез независим източник.

Компанията от Брансън, Мисури, „Райд дъ дъкс“, която притежава в района амфибийни превозни средства от типа „Дък“ (Duck), засега не е отговорила на запитванията за коментар.

Амфибийните транспортни средства от типа „Дък“ през последните две десетилетия участваха в редица фатални инциденти по света. Някои потъваха, други бяха завличани, а трети се удряха с други превозни средства.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ