СИНЯ ЛАМПА 

Бивш служител в НСО: Очите не е най-големият престъпник в България

Само малоумен или непълнолетен човек у нас не знае, че никоя уважаваща себе си престъпна групировка не може да прогресира без чадър от политици. Това каза в сутрешния блок на Bulgaria on air разследващият журналист Анна Заркова.

С политиците престъпниците перат пари, правят част от бизнеса си легален. Напоследък дори влизат в политиката лично или чрез подставени лица, добави тя.

Поздравявам прокуратурата, че покрай ареста на Митьо Очите арестува и двама корумпирани политици. Ще поздравя прокуратурата втори път, ако арестува продажни политици и от властта. Иначе тази оптимистична акция се превръща в комедия. Иначе покрай арестуваните политици излиза, че престъпните групировки са за окайване, че нямат връзка с властта, а само с опозицията, заяви Заркова.

По думите на експерта по сигурноста и бивш служител на НСО полковник Николай Марков генезисът на всяко първоначално натрупване на капитала у нас има престъпен характер.

Митьо Очите представлява симптоматика, но не е диагнозата. Той въобще не е най-големият престъпник в България. Вече не става въпрос за натрупване на капитали. Става въпрос за управление на финансови потоци. Става въпрос за мафия, която се регулира от естествения триъгълник Москва – Анкара – Брюксел, заяви бившият служител на НСО.

Политическата класа в България изключително умело експлоатира криминалната престъпност. В България няма нещо, което властта да не знае. Въпросът е в каква посока иска да се намеси, добави полковник Марков.

В последните 20 години ние сме потопени в едно блато от страх и тези, които управляват, са единствените виновни за това нещо, каза още полковник Николай Марков.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ