СИНЯ ЛАМПА 

Пловдивчанин към полицаи: Смешници в униформи, палячовци!

Поредният пловдивчани бе осъден по закона за хулиганството, след като скочил с ругатни срещу органите на реда. Последният случай е от 28 юни, когато младеж е бил спрян за полицейска проверка на улица „Борис Шивачев” в Кючука. При нея пловдивчанинът се разгневили на служителите на Първо РУ и ги нападнали с репликите: „смешници в униформи, палячовци, вие сте позор за полицията“.

Заради проявата си мъжът бил задържан за 24 часа в ареста, а след това и изправен и пред съда. Магистратите били снизходителни към младежа от Кючука и го глобили със 150 лева заради „нарушаване на обществения ред и спокойствие”.

През последната година редица пловдивчани и жителите на населените места около областния център, преспиваха в ареста, а след това бяха изправяни пред съда заради оскърбително отношение към органите на реда.

Сред случаите имаше закани за уволнение, саморазправа, а дори и сексуални намеци. Не липсваха и физически сблъсъци с органите на реда. Масово арестуваните за такъв тип прояви биваха глобени със суми между 100 и 250 лева.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ