СИНЯ ЛАМПА 

Има ли бандата на Митьо Очите протекция?

След като групата на Митьо Очите има политическа протекция, със сигурност има и някаква протекция в полицията и прокуратурата. Това заяви журналистът Стефан Ташев пред БНР.

„Политиците се обвиняват взаимно, че някой е направил тази операция сега, за да се „клепат“ един друг. Това е едното твърдение. Другото твърдение малко ми се вижда смешно. Държавният глава на страната, който получава всеки ден доклади от всички служби, да твърди, че знае кой покровителства Митьо Очите – да излезе да го каже. Това е смешно за един държавен глава“, посочи Ташев по повод думите на президента Румен Радев.

Според него още няма яснота с набора от политици, осигурявали подкрепата си. Журналистът допълни, че протекция очевидно е имало. „Тези връзки са само може би върхът на айсберга“, обясни той.

Според него Прокуратурата и МВР трябва да реагират по-бързо при разследването. „Не знам мотивите на прокуратурата и МВР, за да продължи толкова дълго разследването на групата на Митьо Очите, може да не са имали достатъчно свидетели. Не са имали достатъчно доказателства, за да докажат тази група, но би трябвало да реагират малко по-бързо. След 2016 година, когато стана престрелката в Слънчев бряг с убит и тежко ранен, мисля, че трябваше по-бързо да се задействат нещата“, каза още Ташев.

Относно процедурата по задържането на Димитър Желязков в Турция журналистът смята, че групата още същата вечер беше предадена като опасна за националната сигурност на страната. „Да не забравяме, че дясната ръка на Митьо Очите е общински съветник в Поморие, втори мандат, от ДПС. Ако някой се разрови, ще излязат още по-страшни неща“, обясни още журналистът.

Според Ташев Прокуратурата трябва по най-бързия начин да събере доказателствата и да ги внесе в съда. „Очевидно е, че към момента Бенчо Бенчев, както се твърдеше, че го разследват за пране на пари, не са събрани достатъчно доказателства. Разследват го само затова, че е скрил Митьо Очите в хотела“, поясни той.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ