Home » България » Стефан Гамизов: Случи се най-голямата авария в българската енергетика

Стефан Гамизов: Случи се най-голямата авария в българската енергетика

Сподели новината

Аварията на ПАВЕЦ ”Чаира” е най-голямата авария в българската енергетика. Четвърти блок е унищожен. Предупредих, че такова нещо може да се случи и какви ще са последствията. Блокът е унищожен. ”Тошиба” са строили ”Чаира”, но този блок е правен по лиценз в България. Машината е унищожена, приключваме с четвърти блок. Щетите са за стотици милиони долари. Това заяви експертът Стефан Гамизов.

Три години обяснявам, че ГЕРБ сътвориха тази гадост на „Чаира“. Тогава застана срещу мене тогавашният шеф на НЕК Петър Илиев. Аз излязох от кабинета. Бяха прекратени преговорите с „Тошиба“. Казах, че това, което правят на Чаира, е глупост. Една жена направи техническо задание. После докараха дясната ръка на Доган . И сътвориха това на „Чаира“. И направиха един манипулиран търг за ремонт, докараха компания от Южна Германия, която няма експертиза, откраднаха чертежи на „Тошиба“, докараха от кол и въже експерти, каза още той пред Евроком.

Едва не избиха цялата смяна в торбинна зала. Става въпрос за спираловидна камера, откъдето е тръгнала аварията. Тя се държи на 10 места и 8 от тези места са скъсани. Две от тези места са останали здрави. Тази вечер аз разбирам, че има суетня в прокуратурата защо полицията била отишла горе на „Чаира“. Че кой да отиде на „Чаира“, след като се е стигнало до момент, в който е могло да умрат хора. Унищожено е имущество за стотици милиони долари. Сега се чудят ДПС-арите от НЕК как да излъжат.

Какъв коментар да кажат от ГЕРБ, като същият този Петър Илиев се развика, като го попитах за какво съоръжение става дума и къде отива. Той ми каза, че в тази държава се случвало, каквото каже Бойко Борисов. Той казал, че трябва да бъдат махнати тези, които са го строили и да сложат други. Това е по-черно от черното. Това е ужасно, гневно каза Гамизов.

Човек не може да проумее за каква тъпота става дума. Това на „Чаира“ е върхът на пропадането на цялата нация. Единственият енергиен проект направен с разум, грамотно и те го унищожиха. Това е нагла тъпота, категоричен бе той.

И ще ми излиза Теменужка Петкова да казва, че търгът е провен честно. Такава наглост….Тази авария е индикация, че в нашата държава е възможно всичко. Ако утре се събудя и чуя, че има нещо страшно в АЕЦ „Козлодуй“ ,няма да се изненадам. Такава простотия, коментира още експертът.

Поставете оценка:

3

Оценка 3 от 2 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране.Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани.Ние държим на прозрачността и истината.Заповядайте прочетете полезна информация и тук:365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Leave a Reply

Your email address will not be published.