Home » Новини » Белгия отпуска още един милиард евро за въоръжените сили на страната

Белгия отпуска още един милиард евро за въоръжените сили на страната

Сподели новината

Белгийското правителство е решило няколко часа преди срещата на върха на НАТО днес да отпусне допълнителни средства в размер на един милиард евро за въоръжените сили на страната към вече одобрените 10 милиарда евро, пише в. „Еко“, цитиран от „Ройтерс“.

Агенцията отбелязва, че това е свързано с войната в Украйна.

Новите инвестиции имат за цел да подсилят белгийската отбрана до 2030 г. Те ще бъдат използвани за създаване на отдел за киберсигурност към белгийската армия, попълване запасите от гориво и муниции, за военно оборудване и продоволствия, както и за подобрения в системите за разузнаване и комуникация, твърди изданието.

НАТО очаква от своите страни членки да дават повече от 2 процента от своя БВП за отбрана. В момента Белгия отделя 1,2 процента, като новите инвестиции ще увеличат разходите ѝ в тази сфера до 1,54 процента от БВП, отбелязва „Ройтерс“.

Белгия се стреми и да увеличи числеността на въоръжените си сили, която в момента възлиза на 25 000 души, като тази година планира на набере 2500 нови кадрови военни.

Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране.Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани.Ние държим на прозрачността и истината.Заповядайте прочетете полезна информация и тук:365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Leave a Reply

Your email address will not be published.