СПОРТ 

Дъждът принуди Григор Димитров и Новак Джокович да доиграят дуела си в петък

Най-добрият български тенисист Григор Димитров и Новак Джокович се изправиха един срещу друг в опит да се класират на четвъртфиналите на тенис турнира от сериите “Мастърс” в Синсинати.

Григор спечели първия сет с 6:2 след перфектна игра, а вторият отиде на сметката на 13-кратния носител от „Големия шлем“. Сърбинът тъкмо бе осъществил пробив в третата част за 2:1, когато заваля за пореден път над Синсинати. Двамата първоначално изчакаха десетина минути на корта, но после се прибраха в съблекалните.

Организаторите обявиха в 05:20 часа българско време и 22:20 местно, че всички двубои за деня се отменят и ще бъдат доиграни в петък, като предстои да бъдат обявени и началните им часове. Едва ли има вариант, в който зрелище като Димитров – Джокович няма да бъде насрочено за централния корт, като обикновено доиграващите се двубои имат предимство пред незапочналите. Това означава, че има добър шанс да гледаме остатъка от най-интересния осминафинал в Синсинати в нормално за българската публика време, като по принцип програмата за всеки ден започва в 18:00, стига да няма нови прекъсвания, заради дъжд.

Припомняме, че паузата – също поради валеж – между втория и третия сет бе 96 минути, а иначе цялата програма на четвъртък бе изместена с 4 часа, заради лошите метеорологични условия.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ