МИСТЕРИИ 

Чудо! Бебе, целунато от папа Франциск, победи мозъчния си тумор

Момиченце, целунато по главата от папа Франциск, учудващо се пребори с мозъчен тумор и обори всички очаквания след като лекарите предвиждаха да живее само няколко месеца още. Джана Маскиантонио е била само на една година, когато папата я благословил, докато преминавал по улиците на Филаделфия през септември 2015 г.

81-годишният духовен водач нямал представа, че детето има толкова страшна болест, когато тя била изправена до неговия Папамобил. Семейството на Джана разкри, че почти три години след този случай туморът е изчезнал, като детето е претърпяло химиотерапия.

Сега вече на тригодишна възраст, Джана е била диагностицирана тогава с хистиоцитоза, която се характеризира с необичайно увеличение нa броя на бели кръвни клетки – хистиоцити. Това е и причината за образуването на тумора в главата на момичето. Тя е преминала през операция, когато е била само на четири месеца, а лекарите смятали, че няма да доживее до първия й рожден ден.

Родителите й смятат, че вярата е изиграла голяма роля във възстановяването на Джана, както и работата на медиците в детската болница във Филаделфия, съобщава CBS News. Кристен Масиантонио, майка на Джана казва: „Тя се справя чудесно. Джана ще посещава предучилищна подготовка тази есен. Тя е толкова развълнувана.

Таткото Джоуи Маскантанио добавя: „Виждайки, моето дете да тича наоколо и да върши разни неща след това, което ни казаха в самото начало, е наистина невероятно.“

Д-р Амиш Шах, педиатричният невро-онколог, казва, че Джана е успяла да спечели битката си. Лекарят заявява: „Тя напълно опроверга нашите очаквания по отношение на състоянието си. Джана е много устойчива, волева и вместо да се плаши, тя се бори да преодолее страшната болест“.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ