АВТО-МОТО 

Ferrari махна покрива на 488 Pista, вдига 200 км/ч за 8 секунди

Ferrari 488 Pista Spider неочаквано дебютира в Пебъл Бийч, като предлага на клиентите всички тръпки на „обикновения“ Pista, но без покрив за по-голямо удоволствие. Италианците още не са обявили цената на модела и дали ще го произвеждат в ограничен тираж като Ferrari 16M Scuderia Spider и Ferrari 458 Speciale Aperta преди него, но се очаква да бъде малко по-скъп от купето.

Подобно на купето 488 Pista, Pista Spider се задвижва от наистина брутален 3,8-литров V8 турбодвигател, който осигурява 711 к.с. и 770 Нм въртящ момент. Следователно, кабриолетът ускорява от място до 100 км/ч за 2,85 сек, точно като купето. Ако водачът имат достатъчно място, колата може да достигне 200 км/ч от място в рамките на 8 сек, с 0,4 сек по-бавно от купето, а максималната му скорост е 340 км/ч.

Ferrari 488 Pista Spider удря кантара на 1377 кг суха и е с около 91 кг по-тежък от купето. Моделът се оказа 50-ият кабриолет в дългата и прекрасна история на италианската марка и подобно на 458 Speciale Aperta се отличава от купето със сините си ивици по цялата дължина, които перфектно контрастират с елегантния бяла боя.

Клиентите на 488 Pista Spider ще имат възможност да изберат джанти от въглеродни влакна, за да компенсират част от увеличеното тегло на автомобила. Ще се предлагат и по-евтини 20-инчови лети джанти.

Подобно на купето 488 Pista, Spider може да се похвали с множество аеродинамични и стилистични промени в сравнение с „обикновения“ 488 GTB. Основната сред тези модификации е ревизираната предница с по-изявен сплитер и капак с масивен въздухозаборник. Освен това Pista Spider има нови странични прагове, заден дифузьор от карбон, а като опция се предлагат двойни изпускателни тръби.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ