ШАРЕН СВЯТ 

Айнщайн е предсказал Апокалипсис, който ще причини гибелта на всичко живо по Земята

Сблъсъкът на гравитационни вълни в бъдеще може да стане причина за възникването на черна дупка недалеч от Земята. Това ще причини гибелта на нашата планета и всичко живо, което я населява, обявиха учени от Принстънския университет, цитирани от The Koz Times.

Гравитационните вълни представляват колебания на тъканта пространство – време. Те са предсказани от Алберт Айнщайн и са засечени за първи път от физици през 2016 г.

Гравитационните вълни се появяват при сблъсъка на черни дупки, като правили на много далечни разстояния от Земята. Така, докато стигнат до нашата планета, вълните много трудно може да бъдат фиксирани.

Учените са стигнали до извода, че в един момент недалеч от Земята ще се сблъскат мощни гравитационни вълни, в резултата на което ще възникне колосално свиване на пространството – време и че се появи черна дупка, която ще погълне Слънчевата система. Единственият оптимистичен нюанс в този реален сценарий е, че той макар и да е реалистичен а крайно малко вероятен, смятат специалистите.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ