ШАРЕН СВЯТ 

Ще носи ли бурка новата „Мис Англия“?

Тя се казва Сара Ифтекхар и е първата участничка в историята на конкурса „Мис Англия“, която ще дефилира на подиума с хиджаб. 20-годишната студентка от Хъдърсфил е от пакистански произход и иска да промени вижданията за красотата.

Девойката учи право, а в света на модата навлиза едва 16-годишна възраст. Оттогава насетне всички спечелени пари от конкурси младата жена дарява за благотворителни каузи. С тях подпомага бедни семейства в Южна Америка, Шри Ланка, изселници във Виетнам, засегнати от природни бедствия и други. В социалните мрежи Сара споделя своето вълнение от факта, че е избрана сред 50-те финалистки, които ще се борят за короната най-красива жена Острова, който ще се състои на 11 септември.

„Не мога да повярвам, че всичко това ми се случва. Трудно ми е да изразя радостта си с обикновени думи и да осъзная колко е невероятно името му да присъства сред тези на финалистките за „Мис Англия“ 2018″, споделя красавицата пред „Дейли Мейл“.

„Участвам в конкурса, за да покажа, че красотата няма рамки. Всеки един от нас е красив по свой собствен начин, независимо от тегло, раса, цвят на кожата“, допълва още Ифтекхар. В случай че Сара грабне мечтаната корона, тя ще представя страната си на конкурса „Мис Свят“, който ще се проведе в Китай в края на годината.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ