ШАРЕН СВЯТ 

Всеки пети GSM в света е менте

Службата за интелектуална собственост на Европейския съюз обяви притеснителна статистика – броят на фалшивите електронни устройства се е увеличил значително. Установено e, че фалшифицирането на технически активи в рамките на ЕС ежегодно съкращава бюджета с 60 милиарда евро.

Според официалния доклад през 2016 г. през границите на ЕС са преминали общо 41.3 милиона фалшифицирани устройства в размер на 670 милиона евро. От тях 1 059 855 са били фалшиви мобилни телефони, включително техните части. Тази тенденция е свързана не само с Европейския съюз, но и с целия свят. Според данните на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие през 2017 г. всяко пето мобилно устройство в света е било менте.

Трудно е да разберете дали купувате оригинално или фалшиво устройство, защото на пръв поглед оригиналът и фалшификатите изглеждат идентично. Подробният преглед на устройството, както и проверката на неговия IMEI номер са най-ефективните начини да разпознаете кой телефон е оригинал и кой е копие.

Разбира се, най-сигурният начин е да закупите устройство от упълномощен представител, който ще ви даде и гаранционна карта.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ