АВТО-МОТО 

Mazda CX-3 става по-голям и с по-модерни двигатели

През март Mazda показа обновения си кросоувър CX-3. Сега японският производител разкри повече технически подробности за новото поколение на автомобила, който ще бъде пуснат в продажба през 2020 г.

Следващото поколение CX-3 ще се премести на новата платформа SkyActiv II, която ще увеличи размера на кросоувъра до тези на един от основните му конкуренти – Toyota C-HR. Автомобилът ще получи и по-удобен интериор с нови седалки и нов дизайн на приборния панел. Задното независимо многоточково окачване пък ще бъде заменено с торсинна греда, което ще помогне да се премахне излишния шум, от който се оплакват много клиенти на марката.

Под капака на модела ще бъде монтиран нов двигател от семейството SkyActiv-X с модифицирана система за компресия на горивото. Тя позволява увеличаване на въртящия момент с 10-30%, като в същото време пести гориво от 20% до 30%.

Базовият 2-литрова двигател на CX-3 ще развива 187 коня при 230 Нм въртящ момент. Същият мотор ще получи и новото поколение на Mazda3, което ще дебютира на автомобилното изложение в Лос Анджелис през ноември, а продажбите му ще започнат през 2019 г.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ