ШОУ 

Яна Маринова снима „Кръвта на пеликана“ с немската звезда Нина Хос

Яна Маринова е част от българският каст на копродукцията с Германия „Кръвта на пеликана“, в която голямата звезда е носителката на „Сребърна мечка“ Нина Хос. Голяма част от снимките се състояха през август, но екипът ще продължи да работи и идните месеци по подкрепената от НФЦ продукция.

Това е филм, който смятам, че ще представи по най-добрия начин както немската, така и българската страна, сподели в „На кафе“ Яна Маринова, която е успяла да почива едва два дни това лято между репетициите в театъра и на сета на „Кръвта на пеликана“. От българска страна във филма ще изгреят още Димитър Баненкин и Албена Колева, както и две от основни героини – десетгодишната Аделия Ослепо и шестгодишната Катерина Липовска. Малките актриси влизат в главните роли на осиновените от България дъщерички на героинята на Нина Хос – Вибке.

Сюжетът разказва за геройството на една жена, която избира да направи правилното за бъдещето на хората и рискува своя емоционален живот. Историята обаче е по холивудски маниер със всички обрати и интересното завързване на обстоятелства, което те държи под напрежение“, разкрива Маринова. Родната звезда не скрива възхищението си и от немската си колежка, за която казва, че е „изключителен професионалист“.

„Работи с колегите месеци наред, за да разбере психологията на това да работиш с коне. Подготвя се и емоционално и физически за тази роля дълго време“, разказва Яна. Самата тя също се подготвя отдавна за образа си на шеф на конната полиция. В последния месец и половина например тренира почти всеки ден езда, въпреки че практикува конен спорт от 7-8 години вече.

Все пак играя човек, който професионално се занимава с коне, не може да има стойка на начинаещ казва перфекционистката. Това й старание, носи на Маринова и похвали от продуцентката на „Кръвта на пеликан“ Верена Грефе Хофт. „Мисля, че е невероятна актриса и сме много горди, че е част от този филм. Има важна роля за филма, която трябва да я играе човек, който много я усеща, както тя и го прави по най-професионалния начин“, споделя продуцентката.

Докато чака старта на втората партида снимки на „Кръвта на пеликана“ Яна Маринова вече работи по новия си филм „Диви и щастливи“, на който сега ще бъде сниман трейлър. Зад продукцията застава отново екипа на успешния „Привличане“.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ