ЛИЦАТА 

Певицата Ирина Чмихова с ново сърце

Голямата певица Ирина Чмихова се възстановявала бавно след поредната животоспасяваща операция, която претърпяла. 88-годишната изпълнителка на „Тригодишна мъка“ се подложила на сложна кардиологична интервенция, като лекарите дори се шегували с нея, че толкова работа е имало по сърцето ѝ, че все едно са ѝ присадили ново.

Всъщност двете клапи на животоподдържащия орган на Чмихова не работели. Това наложило слагането на една изкуствена, а другата хирурзите успели да спасят, като я почистили и поставили байпас. След оперативната намеса Ирина се почувствала по-добре, но продължавала да се задъхва. Шанс за поредно лягане под скалпела обаче нямала, защото в това деликатно положение и предвид възрастта ѝ, никой лекар не се решавал да поеме подобен риск.

Освен със сърцето майсторката на руските романси имала проблеми и с придвижването. Вече няколко години гледала слънцето и дърветата само през прозорците на апартамента си в столицата, защото не можела да издържи физически на натоварването да излезе навън. Освен това се страхувала да не падне и да не се потроши по разбитите тротоари.

Преди повече от 10 години на Чмихова ѝ откриха коксартроза, която всъщност била виновна за нейното обездвижване. Тогава лекарите ѝ обяснили, че я е получила заради наднорменото си тегло. Въпреки че певицата се престрашила да ѝ сменят двете тазобедрени стави, голям ефект нямало. Откакто пък загубила съпруга си, Ирина съвсем се затворила в себе си. Голямата ѝ любов Любомир Енев издъхна от рак на задстомашната жлеза. Вече не ѝ се говорело с никого и едва дочаквала утрешния ден. Сега не ѝ оставало нищо друго, освен да гледа телевизия по цял ден и да чака края си.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ