НОВИНИТЕ 

Пускат трамваите по „Графа“ от ноември

Трамвайното движение по ул. „Граф Игнатиев“ ще бъде пуснато в началото на ноември. Това съобщи зам.-кметът на София Евгени Крусев по време на транспортна комисия към Столичния общински съвет.

Той информира общинарите за завършените и текущите ремонти в столицата. Основният ремонт на „Графа“ започна в началото на май. Улицата изцяло се реновира, подменя се ВиК инсталацията, релсите и се обновяват площадите „Славейков“ и „Гарибалди“.

С нов облик ще се сдобие и градината пред църквата „Свети Седмочисленици“, както и част от улиците „Солунска“, „Шишман“ и Шести септември“. Ежедневният книжен пазар на „Славейков“ ще бъде с нови павилиони. Пазарът за зеленчуци пред църквата „Свети Седмочисленици“ пък ще бъде закрит.

Крусев съобщи, че от летните ремонти вече са приключили реконструкциите на „България“ и „Христофор Колумб“. До неделя ще бъде отпушено движението и по булевардите „Васил Левски“, „Арсеналски“ и Източната тангента. След първия учебен ден в ремонт ще останат реконструциите на бул. „Пенчо Славейков“ и ул. „Графа“.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ