ШАРЕН СВЯТ 

Apple представи най-големия и скъп iPhone

Американският технологичен концерн представи новите си смартфони и часовници на церемония в театър „Стив Джобс“, носещ името на покойния съосновател на компанията, в Купертино, Калифорния.

След встъпителните думи на главния изпълнителен директор на концерна Тим Кук програмата продължи с представянето на четвъртата версия на смартчасовниците на Apple, които сега са с по-големи екрани и нови функции, сред които детектор, който може да регистрира нарушения в пулса и автоматично да изпрати обаждане до „Спешна помощ“, ако потребителят падне. Предполага се, че тази функция ще го направи по-търсен от по-възрастните потребители. Джаджата може да прави дори ЕКГ.

Фокусът трябваше да бъде върху представянето на най-очаквания нов продукт на компанията – новите iPhone-и – iphone Xs и iphone Xs Max, за които се твърди, че са „най-усъвършенстваните“ модели на компанията.

Xs е с 5,8-инчов екран (14,7 см), по-добър процесор и подобрени камери, а iphone Xs Max е с 6,5-инчов екран (16,5 см).

Цената на iphone Xs Max за клиентите в Европа започва от 1249 евро. IPhone XS, подобно на iPhone X, започва на цени от 1149 евро, за модела с 512 гигабайта памет обаче купувачите трябва да платят 1649 евро.

Както се очакваше, има и по-евтин нов iPhone – iPhone XR, който ще се продава на цени от 849 евро. Телефонът ще се предлага в 6 цвята и ще има 64, 128 или 256 гигабайта вградена памет. Първите два модела ще се появят на пазара в България на 28 септември, а по-евтиният ще дойде през октомври.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ