СИНЯ ЛАМПА 

Четирима футболисти на “Павликени” са жертвите на свирепата катастрофа с тир

Четирима от най-добрите футболисти на ОФК “Павликени” са жертвите на свирепата катастрофа снощи. Няма ги вече Димитър Кушев, Георги Вълчев – Машинката, Генчо Стефанов и Ивелин Иванов, съобщава Dnesbg.

Четиримата загинаха след жестока катастрофа между тир и лек автомобил край Горна Студена. Инцидентът е станал в полунощ. БМВ-то с плевенска регистрация е било по непотвърдена информация шофирано от Ивелин Иванов, който е юноша на “Етър” и дойде в Павликени от Българене. Според полицията български тир е ударил внезапно изскочилото на пътя БМВ, чиито водач не спазил пътната сигнализация и не е спрял на знак „стоп“. Нарушението на правилата за движение се оказа фатално за момчетата. ТИР-ът е пътувал за Русе.

Автомобилът е открит на около 50 метра след първоначалния удар. Смачканият автомобил се е наложило да бъде разрязан от пристигналите на място пожарникари.

“Павликени” игра вчера мач за Купата на Аматьорската футболна лига в Козловец срещу местния “Земеделец-93” и спечели с 3:1. Единият от головете вкарал именно Ивелин Иванов. Част от футболистите пътували за мача с колите си.

“Потресен съм, просто не мога да говоря. Димитър Кушев беше с контузия и му казах да не идва за мача, но той реши да подкрепи момчетата. Четиримата останаха в Козловец след мача с намерение да се приберат по-късно…”, сподели потресеният треньор на “Павликени” Димитър Тодоров.

Димитър Кушев бе голмайстор на “Павликени” и играещ помощник треньор, Генчо Стефанов бе опитен вратар, Георги Вълчев – Машинката също е отлично познато име във футбола, а Ивелин Иванов бе най-младият от четиримата.

„Разделихме се като свърши мача, аз тръгнах с моята кола с три момчета за Севлиево. Другите две коли с футболисти също си тръгнаха за Велико Търново, а те явно са останали при приятели в Козловец. Със сигурност е карал 19-годишния Ивелин Ивов и в полунощ не са спрели на стопа, където пресичат главния път Русе-Плевен в посока Павликени“, разказа потресеният треньор на ФК“Павликени“ Димитър Тодоров.

„На отиване Иво караше след мен. Не знам какво ще правим оттук нататък – 4 погребения. След обед събирам останалите футболисти и ще говорим с кмета на Павликени, за да уточним траурните церемонии“, допълни Тодоров. Двама от загиналите – Георги Вълчев /40 г/ и Генчо Стефанов /38 г./ са от Павликени. Димитър Кушев /36 г./е от Велико Търново, но е бил учител в Павликени, а най-младият – Ивелин Ивов е от с.Българене.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ