АВТО-МОТО СВЕТЪТ 

„Дженерал мотърс“ изтегля над 1 милион автомобила от пазара

Американската компания „Дженерал мотърс“ („General Motors“) изтегля повече от 1 милион автомобила от пазара в САЩ поради проблеми с електронното кормилно управление. Това се посочва в съобщение на американската Национална служба по безопасност на транспорта, цитирано от БГНЕС.

Изтеглени са коли от модификациите пикапи „Chevrolet Silverado“ и „GMC Sierra“, както и ванове „Chevrolet Tahoe“ и „Cadillac Escalade“ модел 2015. Колите иаВ резултат на фабричния брак електронното кормилно управление може да откаже по време на движение на автомобила.

„Ако работата на кормилната уредба спре, а след това се рестартира неочаквано, водачът може да изпита затруднения при шофиране, особено при ниски скорости, което увеличава риска от злополука“, се казва в изявлението.

Компанията е била уведомена за най-малко 30 катастрофи, станали заради този проблем, като в два от случаите това е довело до наранявания. Фирмата се задължава да отстрани дефектите безплатно. Редица автомобили модел 2014 г. вече бяха изтеглени поради същата неизправност.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ