СВЕТЪТ 

Еврокомисарят Московиси: Европа е застрашена от „Мусолинчета“

Еврокомисарят за икономическите и финансовите въпроси Пиер Московиси провокира възмущението на лидерите на италианската управляваща коалиция с изказването, че Европа е застрашена от „Мусолинчета“, предаде БТА, цитирайки ДПА.

Московиси каза това на конференция в Париж, на която му бе зададен въпрос как Европейският съюз ще се справи с дебата за миграцията. Еврокомисарят подчерта, за Европа е важно да си припомни уроците на историята. „Положението днес силно наподобява на 30-те години на миналия век. За щастие не се чува звукът на маршируващи войници, няма го и Хитлер. Има обаче малки Мусолинчета“.

Италианският вътрешен министър и лидер на крайнодясната партия „Лига“ Матео Салвини заяви, че Московиси „трябва да си измие устата преди да обижда Италия, италианците и тяхното законно правителство“. „Поведението на някои еврокомисари е неприемливо и непоносимо. Как се осмеляват да казват, че има много малки Мусолинчета в Италия“, заяви вицепремиерът и лидер на антисистемното Движение „Пет звезди“ Луиджи ди Майо, цитиран от ДПА.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ