ПОЛИТИКА 

Андрей Райчев: Виждам тежък конфликт между премиера и президента

Тая история с трите оставки е малко като фойерверк за началото на сезона. И изведнъж тя се превърна в история. Това каза в студиото на “Здравей, България” по Нова телевизия социологът Андрей Райчев.

,,Историята обаче е странна. Има детайл, койте не разбирам. Смущава ме това, че Александър Манолев щеше да е министър, ако не беше станало закъснението с указа на министъра. Та той не е ли знаел преди това, че ще го правят министър? Какво е чакал досега?’’, посочи Райчев.

,,Съвсем ясно се видя, че го сатанизират. Започват едни истории. Той беше жертва, мотивът му ми е понятен и той правилно се отдръпна’’, допълни социологът относно решението на Манолев да се откаже от номинацията си за министър.

,,Виждам тежък конфликт между премиера и президента. Президента е отстранен от делегацията ни за ООН. Това в никакъв случай не е подобряване на отношенията. Това е тежък кошмар. Изглежда, че Борисов не пуска Радев да се изявява на международната сцена’’, коментира Райчев отношенията между премиера и президента.

,,Рядко кадърен и можещ човек е Манолев, но срещу него започна антимедийна кампания. Отказва се, защото не желае да влиза в обяснителен режим заради определени публикации. Всички ние губим от неговото решение да не стане министър на транспорта’’, коментира по темата Георги Харизанов от Центъра за дясна политика.

Той също така заяви, че решението на Румен Радев да се позиционира като опозиционер на управлението е негово собствено решение.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ