ТЕМА 

Страшен скандал в журито на „Бургас и морето“ заради песен „втора ръка“

Неприятен скандал тресе конкурса „Бургас и морето”, след като стана ясно, че една от песните-победителки – „Неочаквано“ не е нова, написана специално за него, а старо парче, с което преди 12 години певицата Мария Димитрова се явила на конкурса „Златна Янтра“, съобщи Флагман.бг.

Тогава песента е имала друго име – „Спомен отпреди” . Сега песента е с нов аранжимент от създателя й Димитър Атанасов, който участва с голям успех в „Гласът на България“.

Флагман.Бг потърси за коментар членове на журито. Телефонът на Димитър Маджаров, директор на ОП „Летен театър, фестивали и концерти”, бе изключен.

Общинският съветник от ГЕРБ и председател на Комисията по култура Веселин Пренеров обясни, че е отсъствал от града, не е запознат с казуса, но очаква членовете на журито да се съберат и да излязат с официална позиция по този случай.

Самият Димитър Атанасов каза пред „Флагман.Бг, че не вижда нищо нередно. „Аз съм продуцент, автор на музиката и аранжимента на всяка от версиите. Финансирал съм всички разходи и съм положил немалко труд с екипа си. Логично е да разполагам с песента си”, заяви той.

Една от най-любимите български изпълнителки – Силвия Кацарова, също член на журито, защити горещо песента и бе категорична, че репутацията на фестивала ще бъде сериозно накърнена, ако наградата бъде отнета.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ