СИНЯ ЛАМПА 

Ето го убиецът без книжка на велосипедиста от Варна

Неправоспособният шофьор Петър Здравков, който уби велосипедист в близост до пешеходна пътека във Варна и след това избяга, изрази дълбоко съжаление за случилото си по време на разглеждането на мярката му неотклонение. Въпреки разкаянието му Варненският окръжен съд определи 25-годишният мъж да остане за постоянно в ареста.

Здравков все още под стрес заради случилото се, заяви неговият адвокат Александър Атанасов. Той обясни какво е правил Здравков след инцидента на 10 септември вечерта и предаването му в полицията в следобедните часове на следващия ден.

„След катастрофата е напуснал местопроизшествието, защото е бил уплашен. В първия един час е правил е многократни опити да се свърже с мен. На по-късен етап се свърза, а аз от своя страна се свързах с разследващите и уточнихме времето и мястото за явяване в полицията. Отидохме в полицията на другия ден, защото вече беше станало много късно”, заяви Атанасов.

Петър Здравков работи като монтьор на климатици. До неотдавна е живеел с родителите си, но отскоро се е преместил при приятелката си. Именно нейният адрес е посочен в удостоверението за адресна регистрация, което адвокатът представи в съда. Документът е издаден на 11 септември, но заявлението за него е било подадено много по-рано, обясни защитникът.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ