НОВИНИТЕ 

Радев: Президентството подкрепя всяка инициатива за прозрачност

Около 50 души – деца и възрастни посрещна и разходи из президентството преди минути президентът Румен Радев. Посещението на гражданите е част от инициативата Европейски дни на наследството. Най-ранобудните деца успях да поговорят с държавния глава и да седнат на стола му.

„Добре дошли в президентската институция днес. Отваряме врати по инициативата Европейски дни на наследството. Президентската институция я подкрепяме от години, наред с всяко едно усилие за повече прозрачност и достъп на гражданите до работата на институциите“, приветства президентът своите гости.

Първа спирка от обиколката им бе Гербовата зала. „Тук посрещаме делегации и гости от най-високо ниво, но аз много се радвам днес, защото най-високото ниво сте вие, българските граждани“, каза още той.

В стола на президента първа седнат 11-годишната Симона, а след нея и 8-годишният Пламен Кехайов, който посещава президентството за трети път. Въпреки очакваното напрежение,че въоръжени провокатори, ще влязат заедно с гражданите и ще поискат от президента да обяви извънредно положение, това не се случи и обиколката мина спокойно. Самият Радев не коментира ситуацията.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ