СИНЯ ЛАМПА 

Бивш катаджия уби моторист, отнел предимството му на път към панихида

Бивш катаджия уби моторист, след като отне предимството му на булевард във Враца. По ирония на съдбата това се случило на път към шествие и панихида, на която рокерите трябвало да почетат паметта на загинали колеги.

Жертвата пък бил един от най-активните членове на „Враца Мото клуб“. Той и останалите любители на двуколесните машини от града трябвало да се съберат в 12 часа в неделя в църквата „Свето Възнесение” за тъжния ритуал.

Час по-рано обаче 31-годишният Андриян Дацов се движил по основния булевард „Екзарх Йосиф”, когато бил засечен и пометен от „Опел Астра”, излязла от пряката улица „Вардар”. Според очевидци шофьорът на колата се озовал на главното трасе, без да се съобрази с предимството на моториста. От силния удар рокерът получил „несъвместими с живота тежки травми“, пояснили по-късно от болницата.

Той изгубил пулс още в линейката, която пристигнала много бързо, защото болницата е съвсем близо, а малко след това е издъхнал. По неофициална информация водачът на немската машина е бивш служител на Пътна полиция. Пред разследващите пенсионерът казал, че не видял мотора, защото той буквално летял.

Междувременно в полицейския бюлетин бил записан още един трагичен случай с мотоциклетист. 43-годишният мъж загинал на място, след като се забил челно в камион. Произшествието станало около 12,00 часа в неделя край великотърновското село Мишеморков хан. По първоначални данни моторът се движел с висока скорост по планинския път когато внезапно и рязко навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил в 20-тонния камион с българска регистрация. Товарното возило влачило десетки метри мотора.

Всичките инциденти стават в ден, когато мотористи от цялата страна се включиха в инициативата „Ден на загиналите мотористи и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти“, която се провежда за трета поредна година в рамките на кампанията „Ние сме хора, не донори“.

Според статистиката на МВР от началото на 2018-а до 7 септември в България при тежки пътнотранспортни произшествия са загинали 31 мотористи – с един повече спрямо същия период на миналата 2017 година. Инициативата се провежда за трета поредна година.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ