СИНЯ ЛАМПА 

Учителка нападна с обиди и ругатни служители на кучешки приют

Учителка нападна с обиди и ругатни служители на Общинския приют в Дупница. Повод за скандала станало залавянето на едно от бездомните кучета в района на училище „Св. Паисий Хилендарски“.

„Реагираме при всеки подаден сигнал и действаме според Закона. Онзи ден на центъра на града, трябваше да търпим поредните обиди и каруцарски псувни от граждани. Най-нелепа бе ситуацията с учителка от „Св. Паисий Хилендарски“, която се нахвърли срещу нас с какви ли не обиди. А какво щеше да стане, ако това куче беше ухапало някое дете и как щеше да реагира въпросната учителка? Ние действаме по Закон, в който е разписано какви са нашите задължения и права. Накратко, хващаме кучето, обезпаразитяваме го външно и вътрешно, кастрираме, ваксинираме, чипираме и връщане там, където е хванато“, коментира управителката на приюта Владислава Асенова.

Тя посочи, че подобни атака от страна на дупничани са ежедневие. Не е тайна, че проблемът с бездомните кучета не само в Дупница, но и в цялата страна, е голям. Не са малко сигналите от граждани за засечени бусове, които пускат кучета в Дупница или околностите.

„Няма как общинският приют да събере всички безпризорни кучета. Не може те с магическа пръчка да изчезнат, тъй като не са малко и собствениците, които без да се замислят ги изоставят“, обявиха от общинското звено.

От там посочват още, че от началото на година 129 кучета са обработени от общинския приют в Дупница. Общият брой на кастрираните кучета е 91 като 32 от тях са женски. Едва 13 са осиновените, което бележи спад спрямо предходната година. Евтаназирани кучета досега няма.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ