ПОЛИТИКА 

Протест пред парламента поиска оставка на правителството

Протестиращи пред парламента поискаха оставката на правителството. Недоволството бе организирано в социалните мрежи от Емил Русанов – издател на в. „Будилник“ в Лондон, и е обявено като протест на българите, живеещи в чужбина, посочва NOVA.

Демонстрантите поискаха разследване на всички правителства до този момент, оттегляне на политическите партии и съставяне на граждански кабинет. Депутатите обаче да останат на работа, за да могат да променят политическия модел, спрямо исканията.

В продължение на часове движението в центъра на столицата остана блокирано. През деня имаше засилено полицейско присъствие. „Нас не ни е страх! Ние сме дошли от целия свят и от цяла България. Добрич, Варна, Франция, Холандия, Великобритания“, заяви Русанов.

Сред недоволните имаше и популярни лица от предишни протести. „Те тръгват. Аз затова идвам. Не искам дъщеря ми да емигрира, но тя тръгва в края на месеца, с дете и с всичко. Тук не може да се живее“, заяви една от протестиращите.

Провокации и напрежение нямаше. Протестиращите обаче реагираха остро на медиите и дори влязоха в пряк сблъсък с част от операторите на основни телевизии.

„Искам да видя тези 29 хиляди летящи дали са кацнали и тези 5 хиляди с коли, дали ще дойдат. И моята пенсия е малка, но не съм дошла тук да тропам по вратата, а започнах втора работа! Кой е безработен в България? Този, който няма образование“, заяви минувач.

Протестиращите обявиха, че недоволството продължава и през следващите дни. Щели да организират и демонстрация и пред европейските институции.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ