ЛИЦАТА 

Синовете на Борис Гуджунов не се поглеждат

Двамата наследници на покойния Борис Гуджунов не поддържали връзки помежду си. Синовете на обичания певец са от различни жени, не се поглеждали и не се чували по телефона даже по празници. Голямото му момче отдавна не живеело в България и дори не знаело къде се намирал гробът на татко му.

Малкият Кристиян пък бил горделив и не искал да търси път към батко си. Единственото, което знаел, било, че по-големият му брат се претрепвал от работа и си вадел хляба като барман във Великобритания. Там му помагали да си стъпи на краката полубратята му от брака на майка му Емилия с арабин. Децата от арабина успели да прокопсат, завършили добри колежи и днес помагали на майка си. През годините тя също свързвала трудно двата края, макар още да изглеждала запазена. По едно време работела като таксиметров шофьор в Англия, а сега продава билетчета в метрото.

Месец преди да почине през 2015 г., певецът от любимото на поколения българи трио „Бо Бо Бо“ направил завещание, според което обаче големият му син не наследявал нищо. Скромният му апартамент в „Люлин“ и двете стари гарнитури отишли при Кристиян. Той бил голямата любов на Гуджунов през последните му 21 години на този свят може би защото той е изтърсакът – ражда се на 1 октомври 1993 г., когато баща му вече е на 52. „Разликата между Александър и Кристиян е точно 20 години“, пояснява Елжбета – втората му жена. Мъката на Гуджунов през годините е, че почти не можел да помага финансово на детето си. Дори бе изплакал: „В очите на сина си съм една плюнка!“. Близкият до семейството на певеца Тома Спространов казва: „Да, Кристиян като малък нямаше много неща, които децата искат и повечето родители задоволяват техните детски капризи. Но израсна великолепно момче и покрай болестта на баща си научи не един или два житейски урока“.

Кристиян завършил актьорско майсторство, въпреки че наследил гласовите данни на баща си. Преди време се опита да изгрее на голямата сцена, явявайки се в нетолкова успешното шоу на Маги Халваджиян – „Пееш или лъжеш“. Все пак преди да издъхне, Гуджунов остави друго завещание – диск с 22 избрани от общо 250 негови песни, които приятели издадоха в негова памет. Продавали ги по 5 лева, а събраната сума дали на сина му Кристиян.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ