СВЕТЪТ 

Секс оргиите на Берлускони станаха и на филм

От няколко дни 400 киносалона на Апенините се пукат по шефовете от зрители заради най-новата лента на носителя на „Оскар“ Паоло Сорентино. Няма начин, след като филмът в две части със заглаве „Онези“ и „Oнези 1“ нищи из основи прочулите се като „бунга бунга“ секс-купони на бившия премиер на Италия, а сега лидер на нейната десница Силвио Берлускони.

Образът му е пресътворен на екрана от талантливия неаполитански актьор Тони Сервило, който бе в главната роля и на вече култовата оскарска лента „Великата красота“. Тридеситината хубавици, които играят знойните красавици от т.нар. харем на експремиера, са неизвестни досега, но сексапилни млади актриси и модели.

В ролята на спрягания от години от прокуратурите в Италия за сутеньор на Берлускони предприемач от Бари Джанпаоло Тарантин се изявява нашумелият актьор Рикардо Скамарчо. Втората съпруга на видния политик и бизнесмен Вероника Ларио, по чието време той вихри оргиите си, играе популярната и у нас актриса Елена София Ричи. Гримираният досущ като Берлускони Тони Сервило се появява час след началото на филма, пееки популярна неаполитанска песен пред събраните покрай басейна във вилата му на остров Сардиния и напомпани с хапчета красавици, след което те изпадат в екстаз и са готови на всичко, пише „Монитор“.

До този момент малко или много, и с известни „лирични и символични“ отклонения, разказът се върти около възхода на Серджо Мора от сутеньор до преференциален доставчик на Берлускони на живи секс-играчки. Досущ като първообраза Джанпаоло Тарантин, Мора е напорист, безскрупулен и похотлив млад играч, който не се спира пред нищо и използва „безкрайни пътеки“ от кокаин и реки от алкохол за да стигне до „Онези“, до тези, от които зависят нещата. И до първия сред първите, който по онова време е за трети път министър-председател на Италия, и дава мило и драго за свежа женска плът.

Успява, като в начинанието му помага Кира с първообраз аверката на нашенката Мишел Бонев – Сабина Беган, която го вкарва в най-приближения кръг на Берлускони благодарение на неговия придворен поет Сантино Рекия. Следват танци, яки смъркания, безмилостен секс и … „дъжд“ от змии, едрогърби камили и друга екзотична фауна, които се изсипват над маршируващите в центъра на Рим Серджо Мора и знойни хубавици, устремили се към заветното легло.

А истинският Силвио Берлускони обяви, че лентата на Сорентино е „политическа агресия“ срещу него и натовари адвокатите си да я гледат внимателно и евентуално да дадат под съд режисьора за клевета. Той пък обяви пред журналисти, че въобще не е окарикатурил образа на експремиера, а го е представил такъв, какъвто е за огромното мнозинство италианци.

Тоест такъв, каквито бленуват да бъдат и те, личност, която има безброй предшественици на Апенините от най-древни времена – богат и успял човек, можещ да си позволи всичко. Освен това Сорентино нарече Берлускони „Тореадор“, тоест типаж, който по думите на Ърнест Хемингуей единствен на света е в състояние да изживее собствения си живот до край и както иска. Дали е точно така обаче ще се разбере чак на 10 май, когато ще бъде първата прожекция на втората част на филма – „Онези 1“.

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ