Home » България » Пътищарите отмениха блокадите на два прохода

Пътищарите отмениха блокадите на два прохода

Сподели новината

Ръководството на шуменската фирма „Автомагистрали – Черно море“ е получило покана за среща между представители на дружеството и министъра на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов. Тя ще се състои днес от 14:00 ч., съобщават от фирмата, цитирани от БНР.

По тази причина блокадата на Айтоския и Ришки проход, обявена за днес, се отменя. Работниците обаче остават в стачна готовност, тъй като имат опит с подобни срещи.

Държавата в лицето на държавната фирма „Автомагистрали“ им дължи още 28 милиона лева.

В края на октомври те получиха 9 млн. лв. от дължимите средства за ремонт на пътя Чирпан – Стара Загора. От синдикалната организация заявиха, че си искат заработените средства, за да продължат да работят и да продължат да получават без закъснение заплатите си.
Задълженията към работниците са за 12 млн. лева. Предстои и масово уволнение на 70% от персонала – дългогодишни, квалифицирани работници, поради невъзможност да се плащат заплати.

В понеделник регионалният министър Гроздан Караджов се извини на строителните фирми заради забавените плащания. Той каза, че се изработва механизъм за плащане на поне половината от дължимите средства към пътния бранш.

Поставете оценка:

1

Оценка 1 от 2 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар