АВТО-МОТО 

Електрическият кросоувър на Kia с пробег от 485 км

Kia ще представи на салона в Париж през октомври електрическа версия на кросоувъра си Niro за Европа. Продажбите на модела e-Niro ще стартират в края на годината, съобщава Carscoops.

Електромобилът е построен на базата на хибридното Niro, представено през 2016 г. Силовият агрегат на модела е взаимстван от Hyundai Ioniq Electric, като за европейския пазар пробегът му ще бъде увеличен до 485 к.с. При използване на 100-киловатова система за бързо зареждане батериите ще може да се напълнят до 80% за 54 минути.

Мощността на електрически двигател е 204 к.с. и 395 Нм въртящ момент. Това ще позволи на кросоувъра да ускорява от 0 до 100 км/ч за 7,8 секунди. В списъка с оборудване влизат система за предотвратяване на челен удар, функция за следене на лентата на движение, адаптивен круиз-контрол и система за излизане на заден ход след паркиране.

В Kia планират да създадат и нов водороден автомобил, чиято премиера ще се състои през 2021 г. Машината няма да бъде базирана на нито един от сегашните модели на марката. Силовият агрегат на водородни клетки като габарити ще бъде с 15% по-малък от 2,0-литровия двигател на Kia, но ще бъде с около 10% по-мощен. С едно зареждане водородния автомобил ще изминава около 800 км, а максималната му скорост ще е около 170 км/ч.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ