ШАРЕН СВЯТ 

Facebook въвежда услуга за запознанства

Facebook стартира тестване на приложение, което улеснява виртуалната комуникация между потребителите, включително с цел за по-нататъшни срещи. Това съобщи интернет порталът Вердж.

„Търсенето на нови запознанства е нещо, което потребителите на Facebook правят от дълго време“, каза сътрудникът на социалната мрежа Нейтън Шарп, отговарящ за проекта. „Искаме да бъде вече по-лесно и по-удобно. Смятаме, че сега е най-доброто време за това“, заяви тя.

Както се отбелязва в публикацията, услугата се тества в Колумбия и засега е интегрирана само за мобилно приложение, като още не е достъпна за компютри. Използването й е разрешено за лица на възраст над 18 години. В момента приложението е напълно безплатно, няма реклами в него и допълнителни услуги за плащане също не са предоставени, предава ТАСС.

Тези, които искат да се регистрират в услугата, трябва накратко да се опишат, да отговорят на редица въпроси и да обяснят какви са техните цели. Те ще трябва също да изяснят местонахождението си, което ще бъде проверено с помощта на глобалната навигационна система за GPS. Така ще могат да намират кандидати за запознанство в радиус от 100 км.

Собствениците на мобилни устройства, работещи с операционни системи iOS могат да качват до девет свои снимки, а потребителите на Android – 12 снимки. Те могат да бъдат взети от профили във Фейсбук или Инстаграм, както и от фото галерията на смартфона.

Системата ще запознава кандидатите с профила, даден от потребителите на данни, техните интереси, наличието на общи приятели. Списъкът с предложените лица няма да включва тези, които вече се намират в „списъка с приятели“ във Фейсбук. Потребителите ще могат да изпращат заявки за начало на диалог до общо не повече от 100 души, които са предизвикали интереса им.

Facebook е основан на 4 февруари 2004 г. от Марк Зукърбърг и трима негови съученици по време на обучението им в Харвардския университет. Социалната мрежа е една от водещите в света. Общата й месечна аудитория надхвърля 2 млрд. потребители.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ