МИСТЕРИИ 

74-годишен дядо се лекува с метеорит

74-годишният Димитър Воденичаров от Долна Градешница от 20 години пазел като талисман парче метеорит. Той намерил необикновения небесен камък в нивата си, докато копаел. Оттогава космическият къс бил пазител на дома и на семейството му. Метеоритът е и една от атракцията на селото, което се слави и с бялото си вино „Керацуда“. Дядо Димитър от кресненското селце цял живот се занимавал със земеделие.

Един ден, докато работел на нивата си, открил необикновения камък. Пенсионерът твърди, че често попадал и на монети, както и на други старинни предмети. „Копаех си, два-три пъти минах покрай него и видях, че е необикновен камък. Подигнах го, тежеше много и го прибрах”, разказа Димитър Воденичаров. Метеоритното парче е с тегло 1200 грама. Дядото твърди, че не се драскало, а имало и специални свойства. Камъкът лекувал и успокоявал болния от паркинсон възрастен мъж. „Удобен е, все едно е правен като калъп за дланта ми”, каза 74-годишният мъж.

Счита се, че метеоритите имат магическа сила. Цената им на аукционите достига до 10 000 долара за грам. Дядо Димитър обаче бил категоричен, че нямало да продаде своя небесен къс. „Не съм мислел да го продавам. Доверие вече на никого нямам”, каза дядото.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ