ТЕМА 

Адвокат Марковски: Полицайка е пренесла веществото за маркиране на пари върху Иванчева

Химическото вещество, което се използва за маркиране на пари е пренесено върху кметицата на „Младост“ Десислава Иванчева, категорично заяви в студиото на сутрешния блок на бТВ адвокатът Марин Марковски.

„По протокол тя има единствено около два квадтратни сантиметра по външната дясна част на дланта. Когато е писала възражение върху листа е бил протоколът за парите, които са броени там”, пояснява Марковски. Според разследването Иванчева е имала светещо вещество и под носа, като беше обяснено, че тя най-вероятно сама го е пренесла там.

„Има една снимка как полицайка я хваща за устата. В един момент Иванчева вика „Искам моя адвокат” и полицайката я хваща за устата. Тази полицайка е с ръкавицата, ето тя е пренесла веществото. Това са фактите”, каза Марковски. Той определи риториката на прокуратурата, които заявиха, че „Иванчева е светнала като коледна елха”, като детска мечта.

„Прокуратурата ни връща към детството – светването като коледна елха е в мечтата на прокурора, свързана с детските му години”, каза Марковски. „Това дело представлява низ от компромати, които са изключително примитивни”, допълни адвокатът.

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ