СВЕТЪТ 

Семейството на диджей Авичи разпространи шокиращо изявление по повод смъртта му

Семейството на диджей Авичи разпространи второ изявление за смъртта му. „Той не можеше да продължава повече и искаше да намери покой. Той наистина се тормозеше с мисли за Смисъла, Живота, Щастието. Той не можеше да продължава повече. Искаше да намери покой“, заяви семейството, цитирано от Асошиейтед прес и Ройтерс.

Думите сякаш подсказват, че музикантът е отнел живота си, пише Ройтерс. Говорителят му в САЩ обаче отказа коментар.

Музикантът с рожденото име Тим Берглинг беше намерен мъртъв в Маскат, Оман, миналата седмица. Подробности за смъртта му не бяха разкрити. Той беше едва на 28 години.

Диджей Авичи беше една от най-големите звезди на електронната денс музика. Той ще бъде запомнен с хитове като „Wake Me Up“ и „Hey Brother“. През 2016 г. Авичи обяви, че спира турнетата заради натоварването и здравословни проблеми. Той е страдал от остър панкреатит, дължащ се отчасти на злоупотреба с алкохол. През 2014 г. му е отстранена жлъчката.

„Нашият обичан Тим беше… крехка артистична душа, търсеща отговори на екзистенциални въпроси. Перфекционист, постигнал твърде много, който работеше и пътуваше упорито в ритъм, довел до краен стрес“, гласи изявлението.

„Когато спря турнетата, искаше да постигне баланс в живота, за да бъде щастлив и да може да се занимава с това, което обича най-много – музиката“, се допълва още в съобщението.

В началото на седмицата семейството на Авичи благодари на феновете му за подкрепата в дните след внезапната му смърт.

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ