ШАРЕН СВЯТ 

„Златният Орфей“ се завръща!

Радвай се, народе! „Златният Орфей“ се завърна! Това видяха стотиците фенове на популярния в соца фестивал, които вчера щяха да срутят клуба в подлеза на НДК, за да влязат да гледат любимците си.

Повод за събитието е концертът, организиран в памет на 90-годишнината от рождението на „бащата“ на „Златният Орфей“ Генко Генов-Чудака. Организатор е синът на музиканта – Райчин Генов. „Стотици световни звезди тръгнаха от този фестивал – Алла Пугачова, Хулио Иглесиас, Франк Синатра, Том Джоунс, както и всички български популярни звезди“, сподели синът на легендата.

Вечерта не липсваше приемственост между старото и новото поколение творци. На сцената се качиха и джаз певицата Весела Морова, Мрина Драгомирецкая, Петър Петров, Теа Николова, трио „Тринити“ и много други. Овациите обират Мими Николова, Орлин Горанов, Камелия Тодорова, Богдана Карадочева.

„Голяма привилегия е да съм син на Генко. Той е човек, от когото абсолютно всеки може да се учи“, сподели още Райчин, който има и сестра. Преди да създаде фестивала, Генов е бил виртуозен пианист.

В началото „Златният Орфей“ е бил с идея да популяризира българската музика, впоследствие е станал номер едно в Източна Европа. Историята описва самият Генко Генов в книга, чийто тираж е „арестуван“. До момента творбата му е преиздадена повече от три пъти.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ