АВТО-МОТО ЛИЦАТА 

Мисия: Рали пилоти вдъхват живот на автомобилния спорт

Двама от най-добрите български рали състезатели за всички времена отново са в битка, но този път няма да се състезават един срещу друг, а обединяват усилия за Рали „България 2018“. Димитър Илиев и Крум Дончев ще разменят ролите си на пилот и навигатор по време на отсечките. Основната идея на тяхното участие е връщане на интереса на феновете към автомобилния спорт у нас.

Иначе тази година само български отбори ще участват в Рали „България“. Късното обявяване на подробностите около състезанието и нераздаването на точки за класиранията за титлата в балканския шампионат са причината за липсата на чуждестранни екипажи. Димитър Илиев сподели в студиото на „България сутрин“, че това не е добре.

„Когато на едно състезание има повече отбори, повече държави и участници, това със сигурност вдига рейтинга на състезанието. Във всички случаи обаче смятам, че сега е добър момент още един българин да стане победител в това легендарно състезание“, посочи още Илиев.

Автомобилната надпревара, която се организира за 49-и път, ще се проведе от 12 до 14 октомври. В рали „България“ ще се впуснат 30 отбора, които ще преминат четири състезателни отсечки.

Общото участие на двамата пилоти в състезанието всъщност е инициирано от Крум Дончев, който разказа, че е поканил своя колега, защото продължава да има спад на зрителски интерес към моторните спортове у нас, което е породено от напрежение.

„Сега ситуацията стана критична, защото се получи информация от международната федерация, че Рали България няма да бъде кръг от календара на Европейския рали трофей, което наистина унищожава това състезание с толкова дългогодишна история“, подчерта още Дончев пред Bulgaria ON AIR.

Димитър Илиев и Крум Дончев подчертаха, че правят своето завръщане в състезателния автомобил, за да зарадват всички фенове.

Следващата година предстои юбилейното 50-то издание на Рали „България“, а дали двамата пилоти ще се включат и в него, за сега не се знае.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ