СИНЯ ЛАМПА 

Заподозреният за убийството на Виктория Маринова е заловен в Германия

В гр.Щаде, на 60 км от Хамбург, е заловен предполагаемият убиец на Виктория Николова. Той е русенски ром, 1997 г. роден, казва се Северин, съобщи Нова тв. Утре в 9 ч. в Министерски съвет ще дадат пресконференция по случая Бойко Борисов, Сотир Цацаров и Младен Маринов. В прякото включване на Нова се появиха негови роднини, които заявиха, че Северин вече е докаран в България.

Не е сигурно все още, че вече е направена ДНК експертиза, но по-рано Бтв съобщи, че при обиска в дома на Северин са открити вещи на Виктория – мобилния й телефон, ключа за колата. Един от роднините на Северин съобщи, че младият мъж е напуснал Русе в неделя след обед.

Той е сигурен, че Северин е убиецът. По-рано през деня бе задържан румънски гражданин с украински произход, но той ще ще бъде освободен. Не са събрани достатъчно доказателства и улики, че това е убиецът на журналистката.

Преди това пък се появи информация, че чужденец е задържан и отведен за разпит в полицията в Русе. Директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Теодор Атанасов обясни, че продължават оперативно-издирвателните и процесуално-следствените действия за откриването на убиеца. Проверяват се хора, склонни към извършването на такива престъпления.

„Има задържан, чието алиби изясняваме. Той не е заподозрян в извършването на престъплението, тъй като изясняването продължава и към момента“, заяви пред журналисти шефът на областната дирекция на полицията старши комисар Теодор Атанасов. Той уточни, че става дума за румънски гражданин с украински произход. Атанасов увери, че разследващите проверяват съпричастността към престъплението на множеството лица, но няма конкретен заподозрян.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ