ШАРЕН СВЯТ 

10 приказни места в Европа, които да посетите тази есен

Ако искате да зарадвате себе си, своя любим човек или пък семейството си с пътуване до някоя друга страна, Европа определено е подходящият избор за вас. Пътуването из Европа през есента обикновено означава по-малко туристи, по-къси опашки, а да не говорим за впечатляващата окраска, с която сезонът се отличава, пише Дарик.

Месеците от края на лятото до коледните празници обикновено са по-спокойни, а желаещите да разгледат Стария континент са по-малко. Това автоматично прави екскурзията в Европа през есента по-изгодна, заради по-ниските цени на хотели и самолетни билети.

Освен това тълпите от туристи, които обикновено се наблюдават през лятото, също липсват през есенните месеци в Европа. По този начин ще можете да се насладите по-пълноценно на забележителностите и атракциите на града, който сте избрали.

Предлагаме ви 10 приказни места в Европа, които да посетите тази есен:

Брюж, Белгия

Той е съхранил своята неповторима архитектура от Средновековието и днес е сред най-предпочитаните места от туристи в Белия. Струва си да видите Брюж през есента.

Прага, Чехия

Не сте били в Прага? Сега е идеалният момент. Столицата и най-големият град в Чехия е смятан за един от най-красивите градове в света и е притегателна дестинации за много туристи от цял свят.

Будапеща, Унгария

Столицата на Унгария е съставена от два исторически града – Буда и Пеща, разположени на двата бряга на река Дунав. Със своята богата история, Будапеща може да предложи много атрактивни забележителности, които да разгледате през есента.

Дубровник, Хърватска

Дубровник е един от най-красивите градове в света. Ако се интересувате от култура, история или изкуства, Дубровник е място, което би ви предложило знания и нови интересни впечатления. Крепостта на Дубровник е декор за много филми. Хитовият сериал „Игра на тронове“ също е сниман по павираните улици във вътрешността на крепостта. Местните предлагат тематични обиколки на града, вдъхновени от сериала.

Осло, Норвегия

Градът и столица на Норвегия е разположен в южната част на страната. Той предлага не само интересна и различна архитектура, но и е един от най-чистите градове в света. Струва си да се види, защо не и през есента.

Пертшир, Шотландия

Ако имате афинитет към планинските красоти, то шотландското графство Пертшир е именно за вас. Прочут с названието си „Графството на големите дървета“, регионът радва окото с пъстрата си палитра от цветове в есенния сезон.

Париж, Франция

Класацията за „най-романтичен град“ съвсем с основание води Париж. Вино, храна и богата история. А, представете си цялата тази романтика, обвита в нежните цветове на есента. Това е сезонът, в който ще можете да усетите истинския чар на града.

Фюсен, Германия

Ежегодно Бавария привлича милиони посетители заради поразителните си градчета. Град Фюсен съществува като селище от римски времена на пътя Виа Клаудиа Аугуста, водещ от Северна Италия до Кастра Аугуста, днешен Аугсбург. Римското име на града е Фетибус. През 9 век във Фюсен е основан бенедиктински манастир, който днес се използва като сграда на общината и исторически музей.

Варшава, Полша

Варшава се смята за един от най-красивите градове в Централна и Източна Европа. Градът впечатлява с невероятна архитектура.

Братислава, Словакия

Братислава е най-малката от четирите европейски столици, разположен по бреговете на река Дунав. Този регион е обявен за третият по благосъстояние в Европейския съюз. Братислава ви предлага отличен климат, красиви замъци и величествени катедрали.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ