СИНЯ ЛАМПА 

Сейлядин! Кой е задържаният за убийството на Виктория Маринова?

Има задържан за убийството на журналистката Виктория Маринова. Според информацията извършителят е засечен по ДНК, което е съвпаднало 100% с намерените доказателства, задържан е в Германия. Всичко това все е още е неофициално. Властите отказват всякакъв коментар. Съвпадение на ДНК-то и кръв по дреха, намерена в дома му в Русе, уличават Северин като убиеца на журналистката Виктория Маринова. Той духнал още в неделя – ден след убийството. Полицаите стигнали до него чрез помощта на свидетелски показания, забелязали го в района на убийството.

По информация на NOVA името му е 21-годишният Северин Красимиров, като има и версия, че името му е Сейлядин. Избягал е от България на 7 октомври и се е укрил при майка си и доведения му баща в град, близо до Хамбург. Арестът е извършен във вторник вечерта от германската полиция. Мъжът е между 28 и 30-годишен, не е познавал Виктория и я е изнасилил няколко пъти преди да я удуши и убие, пише Breaking.bg.

Той е рецидивист, крадец и е успял да избяга в Германия след убийството в Русе. По-рано стана ясно, че полицията разполага с надежден свидетел на убийството на младата жена. Показанията му са били снети три дни след убийството и полицията е работила активно по-тях.

Oще във вторник по обед се появи информация, за бягството през ГКПП „Дунав мост“ първо в Румъния, а сетне във вътрешността на ЕС на циганин, който е и главен заподозрян за убийството на Виктория. До момента информацията все още не е потвърдена. В 9.00 часа на извънреден брифинг в Министерския съвет премиерът и главният прокурор ще дадат подобна информация.

Припомняме, че сигналът за жестокото брутално убийство на 30-годишната журналистка Виктория Маринова, която е и административен директор на телевизия Ти Ви Ен в Русе, беше подаден в събота в 14.18 ч. на телефон 112 от случайно преминаващ гражданин. Тялото й беше открито в храстите по крайбрежната алея в близост до тенис кортовете в Русе.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ